Cara Menghilangkan Kebas Tangan Dan Kaki Supaya Hilang Rasa Menyucuk

Kebas pada tangan dan kaki sudah tentu sangat menganggu aktiviti harian kita, kerana semua aktiviti harian kita melibatkan anggota tersebut. Kebas yang berlaku pada kaki dan tangan jangan dipandang remeh, kebas ini merupakan sensor (tanda – tanda) badan kita sedang mengalami masalah lain.

Punca Kebas Tangan Dan Kaki

Kebas boleh berlaku dimana-mana anggota badan, lazimnya kebas kerap terjadi di anggota kaki dan tangan. Gangguan atau kerosakan pada saraf pada bahagian anggota yang terlibat akan menyebabkan kebas terjadi. Antara penyebab gangguan saraf adalah seperti berikut:

 1. Kecedaraan pada saraf akibat kemalangan ataupun terjatuh menjadi punca Masalah urat saraf.

 2. kayap – Jangkitan pada saraf periferi

 3. Carpel tunnel syndrome (saraf median tertekan dikawasan pergelangan tangan), ini terjadi ketika saraf median (men-sarafi ibu jari, telunjuk, dan jari tengah) terjepit pada terowong dipergelangan tangan sehingga menjadi kebas

 4. Merokok dan meminum minuman beralkohol boleh mengakibatkan bahan bertoksik punca kepada Kerosakan saraf

 5. Kencing manis dengan gula darah tinggi yang tak terkontrol lama kelamaan akan menyebabkan kerosakan pada saraf perifer dan akan merasakan rasa kebas dan tangan terasa dingin.

 6. Adanya gangguan penyakit hati, ginjal, adanya kerosakan pembuluh darah, keradangan, tumor, ketidakseimbangan hormon, dan kanser.

 7. Gaya hidup yang tak sihat dengan Diet harian yang tak seimbang dan jarang bersenam

 8. Tubuh kekurangan vitamin. Vitamin e, B1, B6 dan B 12 dan niasin sangat penting untuk fungsi saraf yang sihat. Kekurangan B12 contohnya akan menyebabkan anemia pernisiosa. Merupakan penyebab penting dari neuropati perifer. Namun, terlalu banyak B6 juga akan menyebabkan kebas ditangan dan kaki.

 9. Kekurangan darah, berat badan berlebihan, wanita menopouse, dan sesiapa sahaja yang kekurangan kasium.

   

Dapatkan Pemeriksaan Doktor untuk ketahui apakah punca sebenar anda sering mengalami Kebas pada anggota badan anda. Gangguan saraf bukan perkara kecil, jalani gaya hidup sihat dan amalkan makanan sihat.

Bagaimana Suplemen Shaklee Membantu Untuk Masalah Kebas Tangan Dan Kaki

1. Vivix 
 • Memperbaiki DNA – Iaitu dengan mengekang radikal bebas dan memperbaiki DNA. Ketahuilah bahawa setiap hari tubuh kita mengalami proses penuaan sel. Vivix berfungsi untuk melambatkan proses penuaan. Sesuai diambil bagi mereka yang selesai menjalani rawatan kimoterapi kerana sel akan dibaiki kepada keadaan asal.
 • Memperbaiki tenaga sel – Vivix membantu menguatkan sel tubuh kerana apabila tubuh kita terdedah kepada penuaan, maka semakin cepatlah sel tubuh badan kita kehilangan tenaga.
 • Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiavaskular, imuniti dan sendi.
Apabila sel telah dibaiki, kita akan rasa lebih sihat kerana vivix mengembalikan keremajaan. Sebab itu lah sesiapa yang mengamalkan vivix secara konsisten akan kelihatan lebih awet muda berbanding usia.
2. B Complex
Kebas pada anggota badan merupakan tanda badan kita kekurangan vitamin B12. Jadi, pengambilan vitamin B Complex amat sesuai kerana mengandungi 8 jenis vitamin B termasuk vitamin B12. B Complex Shaklee merupakan kumpulan vitamin B yang paling lengkap.
Ramai yang tidak sedar tentang PENTING pengambilan B complex, ini kerana Tubuh badan kita amat memerlukan Vitamin B. Sedangkan badan kita tidak boleh menghasilkan vitamin B, ianya hanya dari sumber pemakanan harian kita. Vitamin B yang diambil tidak disimpan didalam badan, kerana sifat vitamin B adalah larut air. Vitamin B akan disingkirkan melalui Urine (air kencing).
2. Omega Guard
Minyak ikan berfungsi sebagai anti radang pada sendi dan saraf. Rasa kebas juga boleh disebabkan oleh masalah sistem saraf yang lemah. Ia juga berfungsi untuk melancarkan aliran darah ke seluruh badan. Omega Guard Shaklee adalah bebas daripada logam berat kerana telah melalui proses penyulingan yang ketat dan terkawal. Minyak ikan Shaklee diekstrak daripada isi ikan dan bukannya daripada hati (liver). Hati adalah tempat pemprosesan segala bahan kimia yang masuk ke dalam badan. Jadi, ia kurang sesuai untuk dijadikan sumber minyak ikan yang selamat.
3. Ostematrix
Sangat berkesan untuk membantu proses pengecutan pada otot dan saraf dengan sempurna supaya tekanan darah dapat berjalan dengan lebih lancar. Turut membantu penyerapan kalsium ke dalam badan dan memperkuatkan tulang dan gigi.
Selain daripada itu gabungan set ini ia mampu mengatasi stress, mengurangkan masalah darah tinggi, membantu tidur yang lebih lena, mengurangkan lenguh-lenguh pada badan, mendapat kulit yang lebih cantik, serta mengelakkan masalah sembelit yang dialami.

TESTIMONIAL

Jika kesihatan yang kita Utamakan demi untuk insan tersayang, ini antara ikhtiar yang tidak sia-sia kita lakukan. hanya selangkah sahaja lagi untuk mendapatkan secara pembelian Online:

Jika pembelian Online tidak dapat dilakukan Sebarang pertanyaan boleh segera klik No telefon untuk terus ke Applikasi WhatsApp saya

Fuzy Idris 017-4009734

Untuk mendapat keistimewaan harga ahli yang lebih JIMAT  klik Daftar sekarang:

SHAKLEE ID : 1028182

Follow saya di FACEBOOK: FUZIAH IDRIS

You may also like

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge